Λαμπρός εορτασμός του Τιμίου Σταυρού στην Λαμία

timstayros

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στον οποίο Ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η 14η  Σεπτεμβρίου είναι μία ιδιαίτερη ημέρα και για το λόγο ότι εορτάζει την  επέτειο της καταθέσεως του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Μητρός ημών Μεθοδίας, εκ της νήσου Κιμώλου, το οποίο εδώρησε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου κ. Δωρόθεος και το οποίο υποδεχθήκαμε στην Λαμία το έτος 2012 μετά μεγάλης τιμής και εκκλησιαστικής επισημότητας.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε από το πρωί τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και το Ιερό Λείψανο της Οσίας Μεθοδίας.  

Στο κήρυγμά του ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στην δύναμη που χαρίζει ο τίμιος Σταυρός στη ζωή των χριστιανών και εζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για τους όπου γης χριστιανούς οι οποίοι σταυρώνονται καθημερινά για την ομολογία της πίστεώς τους.   

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στην επέτειο της καταθέσεως του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω και ευχήθηκε η ευλογία της Οσίας να επισκιάζει τον τόπο μας και το καθένα προσωπικά.

timstayros1

timstayros2a

timstayros3

timstayros4

Εμφανίσεις: 43387
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!