Εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Καστοριά

stauros-kastoria

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Σταυρού στην Κορομηλιά, η Παγκόσμιος Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στον οποίο τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Σε έναν κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Σταυρό του Χριστού και στη σημασία που έχει να βρίσκεται στην καθημερινότητα του χριστιανού.

"Ο Σταυρός κυριαρχεί στη ζωή μας, από την ημέρα που πολιτογραφόμαστε στην Εκκλησία του Χριστού ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μέχρι την αποχώρησή μας από τον επίγειο κόσμο.

Στο Άγιο Βάπτισμα ο Σταυρός, στη Θεία Λειτουργία ο Σταυρός, στη ζωή μας ολόκληρη ο Σταυρός, στην Εξόδιο Ακολουθία ο Σταυρός", σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Και αυτό ευχήθηκε και στους χριστιανούς, να βρίσκεται στη ζωή μας ο Σταυρός και να γινόμαστε σταυροφόροι μαθητές του Χριστού.Στο τέλος δε της Θείας Λειτουργίας έγινε η τελετή της Υψώσεως του Σταυρού, κατά την οποία "υψώθηκε" παλαιός Σταυρός, τον οποίο είχαν φέρει οι πόντιοι πρόσφυγες από την Τραπεζούντα.

Παρόντες στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Τίμιο Σταυρό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλώτας Ταλίδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι.

Επίσης, κατά το έθιμο αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα νηστίσιμα ποντιακά εδέσματα, τη φασολάδα τις πατάτες, τα πισία και τον ποντιακό τσορβά, τα οποία προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο.

0kas

0kas1

0kas2

0kas3

0kas4

0kas6

Εμφανίσεις: 52046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!