Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Υψώσεως στη Σύρο

siro-staurou

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, στην Παρακοπή της Σύρου, τέλεσθηκε σήμερα δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος, τους ύμνους της οποίας απέδωσε η Χορωδία του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη θεολογία του Σταυρού και στη δυστυχία του ανθρώπου, όταν αποποιείται την άρση του προσωπικού του σταυρού, ο οποίος κρύβει τη δύναμη και την ελπίδα της Ανάστασης.

Καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Παντελεήμονα, ο οποίος διετέλεσε και Εφημέριος του Ιερού αυτού Ναού και προέτρεψε το πλήθος των συμμετασχόντων πιστών να στηρίξουν το ιεραποστολικό έργο, που επιτελείται στην Ιερά Επισκοπή Μπραναβίλ και Γκαμπόν και να προσεύχονται για την επιτυχία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Αφρική, την χαρακτηριζόμενη  και ως "Ήπειρο του Μέλλοντος".

Πρό της απολύσεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπρανζαβίλ και Γκαμπόν ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την αγάπη, που παντοιοτρόπως εκφράζει προς το πρόσωπό του, τον συνεχάρη για το μεγάλο έργο, που επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, και ευχαρίστησε  τους πιστούς για τα προς αυτόν εκδηλωθέντα αισθήματα αγάπης και τιμής.

siro-staurou1

siro-staurou2

siro-staurou3

Εμφανίσεις: 55807
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!