Εορτασμός του Τιμίου Σταυρού στις Σ.Σ. Μουριές Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

mouries3Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς.

Πλήθος ευσεβών πιστών τόσο από τον Σταθμό Μουριών όσο και από την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Δοϊράνης συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις ενώ ανήμερα ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Στην πανηγυρική ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στην χάρη και στην δύναμη του Τίμιου και ζωοποιού Σταυρού, στον οποίο ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου Ιησούς Χριστός έδωσε τη ζωή του για τους ανθρώπους και την σωτηρία τους.

«Ο Σταυρός είναι ο οδηγός μας, η σκέπη και η προστασία μας. Είναι η καταφυγή μας. Και όπως λέγει ο Κοσμάς ο Αιτωλός «με τον σταυρόν να ανοίγωμεν τον παράδεισον, με τον σταυρόν να διώκωμεν τους δαίμονας• αλλά πρέπει να έχωμεν το χέρι μας καθαρόν από μαρτίας, και τότε κατακαίεται ο διάβολος και φεύγει» τόνισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος η χάρις του Σταυρού να βοηθά όλους τους πιστούς.

Στις λατρευτικές και πολιστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ν. Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο αν. Δήμαρχος Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Τονικίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

mouries1

mouries2

mouries4

mouries

mouries5

mouries6

mouries7

mouries8

Εμφανίσεις: 81358
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!