Κιλκισίου Εμμανουήλ: ''Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα λάθη των πολιτικών''

kilkis 3

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος σήμερα, Κυριακή 15η Σεπτεμβρίου 2013, και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος τέλεσε και το ιερό μνημόσυνο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, με την συμμετοχή ιερέων της πόλεως του Κιλκίς. 

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ με όλους όσοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία, βάζοντας στο «στόχαστρο» του και την βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση για τις γνωστές τις θέσεις για την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Σφαγιάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας και ξεριζώθηκαν, όχι από συνωστισμό αλλά από τα φονικά όπλα των Τούρκων. Η ιστορία έχει γραφεί με αίμα και οφείλουμε να την διδάσκουμε στα παιδιά μας. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε και τα αναρίθμητα λάθη και τις παραλείψεις των πολιτικών, λάθη που ο Ελληνισμός πλήρωσε ακριβά με χιλιάδες ζωές που χάθηκαν, λάθη έπαρσης και αλαζονείας» είπε και συνέχισε: «γι’ αυτό χρειάζεται η ταπείνωση, γι’ αυτό χρειάζεται να διδασκόμαστε απ’ την ιστορία και να είμεθα ενωμένοι με πίστη και ομοψυχία» προτρέποντας στο τέλος της ομιλίας του τους ευσεβής πιστούς να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς. Παρόντες στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν οι βουλευτές του νομού κ. Γεωργαντάς, Αγαθοπούλου και Παραστατίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γκουντενούδης, ο αν. Δήμαρχος Κιλκίς κ. Κολότσιος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γιαννόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, Φορέων και Προσφυγικών Συλλόγων.

kilkis 1

kilkis 2

kilkis 5

kilkis 6

 

Εμφανίσεις: 60368
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!