Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας (ΦΩΤΟ)

lamia3

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο περικαλέστατο Ναό της Λαμίας, του οποίου τα θυρανοίξια ετέλεσε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος και συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νικόλαος ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας ότι αυτό που ζητά από εμάς ο Χριστός είναι η αγάπη προς Αυτόν, η οποία αποτελεί την ρίζα της πνευματικής ζωής, που θα μας κάνει έτοιμους να ομολογούμε κάθε στιγμή την πίστη μας στον Κύριο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε σε δύο γεγονότα που τον χαροποίησαν ιδιαίτερα στον φετινό εορτασμό.

Το πρώτο ότι τον αξίωσε ο Θεός να τελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία στον άνω Ιερό Ναό και το άλλο η παρουσία των παιδιών του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, στα οποία και ωμίλησε εν συντομία και με απλά λόγια για το μαρτύριο της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της.

Τέλος ευχήθηκε όπως έρευσε πλούσια το αίμα της θυσίας των τιμωμένων αγίων  έτσι πλούσια να ρέει η χάρη και η ευλογία τους προς όλους.

lamia1

lamia2

lamia4

lamia5

lamia6

lamia7

lamia8

Εμφανίσεις: 58782
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!