Καστορίας: ''Ευλάβεια και φόβος Θεού να διακρίνει τον εργάτη του Ευαγγελίου''

sinajaxilio

Με τη καθολική συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διεξήχθη στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 η πρώτη Ιερατική Σύναξη, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος δέχθηκε τους Ιερείς και τους ευχήθηκε καλή, ευλογημένη, δημιουργική και καρποφόρα Εκκλησιαστική Χρονιά.

Με ιδιαίτερη δε χαρά και τιμή και ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Εισηγητή και Ομιλητή της πρώτης Συνάξεως, Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε από καρδίας και ενίσχυσε με τους λόγους του την Ιερατική Οικογένεια της τοπικής Εκκλησίας.

«Η ευλάβεια και ο φόβος του Θεού», ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο λόγιος και πολύ έμπειρος ομιλητής και απασχόλησε πραγματικά όλους τους Λειτουργούς του Υψίστου, στις εργασίες της Συνάξεως.

Ευλάβεια και φόβος Θεού πρέπει πάντοτε να διακρίνει τον εργάτη του Ευαγγελίου. Δίχως αυτά δεν μπορούμε να διακονήσουμε ούτε τον Θεό, ούτε τους ανθρώπους, τόνισε ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Καστοριάς.

Εάν ο φόβος του Θεού δεν μας διακατέχει στη ζωή μας, τότε δεν θα καταφέρουμε τον αγιασμό μας.

Όπου υπάρχει φόβος Θεού, ευλάβεια και ταπείνωση, που είναι γεννήματα της Θείας Χάριτος αλλά και εκδηλώσεις βαθειάς Πίστεως, εκεί και η τήρηση των εντολών, η κάθαρση της σαρκός και ο θείος φωτισμός.

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευλαβείς Λειτουργοί του Υψίστου, ώστε να τελεσιουργούμε το Μυστήριο με φόβο Θεού και αγάπη πολλή, βιώνοντας πρώτα εμείς την χαρά, την ευλογία και τον αγιασμό της Χάριτος του Θεού και εν συνεχεία να την διδάσκουμε στο λαό του Θεού, έλεγε ο σύγχρονος Άγιος Γέροντας των ημερών μας, π. Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Ευλάβεια, ειλικρίνεια, αυθεντικότητα, θείος ζήλος, πηγαίο ενδιαφέρον για τα τελούμενα στη Θεία Λατρεία και αληθινή αγάπη στο συνάνθρωπό μας, ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τους πολυπληθείς Πατέρες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας και πώς αυτά θα τα διατηρήσουν, θα τα βιώσουν, θα τα αυξήσουν, θα τα κηρύξουν στους ανθρώπους, ώστε να μην τους εγκαταλείψει ποτέ η Χάρις του Θεού, και κυρίως στις μέρες μας που χτυπούν δυνατά οι σειρήνες του κόσμου, παρασύροντας τις ανθρώπινες καρδιές στον όλεθρο, την αδιαφορία, την ανευλάβεια, στην έλλειψη σεβασμού και κάθε ιεροπρέπειας.

sinajaxilio1

sinajaxillio3

 

Εμφανίσεις: 46033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!