Η Λάρισα τίμησε την Αγία Σοφία

agiasofialarisa

Πανηγυρικά τελέσθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στη Χαραυγή Λάρισας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και συμμετεχόντων πολλών ιερέων και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στην ξεχωριστή αυτή μεγάλη εορτή και συμμετείχαν ευλαβικά στην  μεγαλόπρεπη λιτάνευση του ιερού και χαριτοβρύτου αγίου λειψάνου και της ιεράς εικόνος των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, που τελέσθηκε την παραμονή της εορτής, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και τον ιερό κλήρο, συμμετεχόντων των αρχόντων της πόλεως, των μουσικολογιωτάτων Ιεροψαλτών, των ευλαβεστάτων Επιτρόπων του Ιερού Ναού, πολλών Αναγνωστών και Ιεροπαίδων με αναμμένους πυρσούς, λάβαρα και εξαπτέρυγα καθώς και των δραστηρίων συνεργατών της ενοριακής ζωής και δράσεως.

Άξιοι παντός επαίνου για το θαύμα της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στη Χαραυγή της Λάρισας και της όλης εξέλιξης του γιγαντιαίου αυτού έργου είναι οι ακούραστοι εφημέριοι π.Ιωαννίκιος και π.Γεδεών, οι δραστήριοι επίτροποι του Ιερού Ναού, και κυρίως οι κυρίες της Ενορίας, που τα τελευταία χρόνια αξιώνονται να βλέπουν αυτό ακριβώς για το οποίο αγωνίστηκαν επί πολλά έτη και που το οραματίσθηκαν προ πολλών ετών, τη θαυμαστή δηλαδή ανέγερση της ωραιότερης εκκλησίας, της  Αγιά Σοφιάς, στη Λάρισα!

Εμφανίσεις: 78730
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!