Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Παναγία Βουλκανιώτισσα

boulkano1

Με ευλάβεια και κατάνυξη εκατοντάδες πιστών με δάκρυα στα μάτια, υποδέχθηκαν στη Μεσσήνη τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας από το Μοναστήρι της.

Την προϋπάντησαν στην είσοδο της πόλης οι Μητροπολίτες Χαρτούμ και παντός Σουδάν Εμμανουήλ και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο κλήρος της Μητροπόλεως και οι Αρχές του τόπου.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές, βασιλικό και άνθη σε ένδειξη αγάπης και ευλάβειας προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το χαριτόβρυτο Εικόνισμα, εναποτέθηκε στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και θα παραμείνει για οκταήμερο προσκύνημα.

Η σεπτή Εικόνα μετά από ολονύκτια πεζοπορία από το παλαίφατο Μοναστήρι της στην κορυφή του όρους Ιθώμη, έφτασε στη Μεσσήνη συνοδευόμενη από μοναχούς, κληρικούς και πλήθος πιστών.

Διανύοντας διαδρομή είκοσι χιλιομέτρων, την πομπή υποδέχονταν οι πιστοί στην είσοδο κάθε χωριού, έως την έλευσή της στην πόλη τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Η Μεσσήνη με ευλάβεια υποδέχεται την Παναγία Βουλκανιώτισσα, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη της στο ιερό πρόσωπό της, για τη διάσωση της πόλης και των περιχώρων από φοβερό λοιμό κατά τον 17ο αιώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης, τονίζοντας ότι «σε μια εποχή που όλοι και όλα αμφισβητούνται η Υπεραγία Θεοτόκος μας ζητά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, παράδειγμα η ίδια προς μίμηση, προσευχής, υπομονής, αγάπης και ελπίδας, το ίδιο προτρέπει να πράξουμε και εμείς, διαμορφώνοντας έτσι τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον».

Παράλληλα ενημέρωσε ότι με πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Παναγία Βουλκανιώτισσα καθιερώθηκε ως Πολιούχος του Δήμου Μεσσήνης και προχωρούν οι διαδικασίες εκδόσεως Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει την 20η Σεπτεμβρίου, ημέρα υποδοχής της Εικόνος, ως αργία για τη Μεσσήνη.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Γ. Λαμπρόπουλος και Δ. Σαμπαζιώτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Ευστάθιος Αναστασόπουλος και Πύλου - Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. Στυλιανός Στασινόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτογραφίες Γιώργος Τσερεφός

boulkano

boulkano2

boulkano3

boulkano5

boulkano6

boulkano7

boulkano8

boulkano9

boulkano10

Εμφανίσεις: 69744
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!