Θυρανοίξια Μετοχίου Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων

thiranoixia-bourl

Τα θυρανοίξια του νέου Μετοχίου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων επ’ ονόματι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετέλεσε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

 Το Ιερό Μετόχιο εβρίσκεται στη θέση «Ανεμόρεμα» 6 χιλιόμετρα από τον συνοικισμό της Καρυάς.

Κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο χώρο με έξοδα και κόπους της οικογενείας του κ. Σπυρίδωνος Τσιτίνη, ο οποίος έχει στην περιοχή εκτάσεις με οπορωφόρα δέντρα.

Ο Μητροπολίτης, τα μέλη της αδελφότητος και ευλαβείς προσκυνητές εκίνησαν με πομπή από την Ιερά Μονή στις 5:00 το απόγευμα για το Ιερό Μετόχιο το οποίο απέχει περίπου μία ώρα από την Μονή.

Στο τέλος της ακολουθίας  ο κ. Νικόλαος εξέφρασε την χαρά του για την ίδρυση ενός νέου θυσιαστηρίου και συνεχάρη τον δωρητή για την κατασκευή του Ιερού Ναού και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Χριστοφόρο επί των ημερών του οποίου επεκτείνεται η πνευματική ακτινοβολία της Μονής με την ίδρυση και άλλων μετοχίων.   

Μετά την ακολουθία των θυρανοιξίων, στην οποία εκτός των άλλων παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Καμένων Βούρλων κ. Στάμος Τσιτίνης και κ. Μάκης Αντωνίου, ακολούθησε δεξίωση, προσφορά της οικογενείας των κτητόρων.

0-thir1

0-thir

0-thir2

0-thir3

0-thir4

0-thir5

0-thir6

Εμφανίσεις: 77024
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!