Έναρξη ιεραποστολικών δραστηριοτήτων στην Ι.Μ. Κερκύρας

katixites

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και την συμμετοχή των μελών και των υπευθύνων της κάθε δραστηριότητας,  η επίσημη έναρξη των εργασιών και συναντήσεων:

α) του Φροντιστηρίου Στελεχών και κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως και πραγματοποιήθηκε το πρώτο φροντιστηριακό μάθημα με Θέμα: «Παράδοση και ανανέωση στην Εκκλησία και την Κατήχηση» με ομιλητή τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα διοριστήρια των κατηχητών των ενοριών.

β) της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής «ο Άγιος Αρσένιος», στην οποία οι μαθητές διδάσκονται τόσο την Βυζαντινή εκκλησιαστική παράδοση όσο και την ντόπια, αλλά και στοιχεία της ευρωπαϊκής μουσικής. Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει την παροχής αναγνωρισμένων κρατικών πτυχίων, οι κάτοχοι των οποίων μπορούν να διδάξουν σε Ωδεία και άλλες σχολές, όπως επίσης και να αναλάβουν ιεροψάλτες ή χοράρχες σε ναούς. Ήδη η σχολή αριθμεί δέκα πτυχιούχους, από τους οποίους κάποιοι ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις και για την απόκτηση διπλώματος βυζαντινής μουσικής. Παράλληλα, λειτουργεί και η Χορωδία της Σχολής, η οποία οργανώνει και συμμετέχει σε συναυλίες για την διάδοση της εκκλησιαστικής μουσικής και παράδοσης.   

γ) της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων Νομού Κερκύρας.

Σε σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι ζούμε σε μια εποχή, στην οποία χρειάζεται υπομονή η όποια διακονία της Εκκλησίας στη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχει από την μία η ανάγκη για κάλυψη των υλικών αναγκών και από την άλλη η απόπειρα των ιδεολογικά καθοδηγούντων την κοινωνία να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία στη συνείδηση των πολλών και ιδιαιτέρως των νέων. Γι’ αυτό η όποια προσπάθεια, κληρικών και λαϊκών, στην κατήχηση, δηλαδή στην εκμάθηση και βίωση βασικών στοιχείων της εκκλησιαστικής ζωής, στην μουσική, που διασώζει την ιστορική παράδοση του λαού μας, αλλά και στην επιστήμη, αποτελεί σημείο αναφοράς για το χριστιανικό έργο.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την αύξηση του αριθμού των όσων διακονούν στο κατηχητικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, για την ποιότητα των εκδηλώσεων που η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων οργανώνει και για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, το οποίο στηρίζει, όπως επίσης και για την πρόοδο των μαθητών της σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής,  που αποτυπώνει τον ζήλο όλων όσων εργάζονται στο ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε πατρικώς την περαιτέρω καρποφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 ξεκινούν οι κατηχητικές συναντήσεις της τοπικής Εκκλησίας με γενικό θέμα «ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΚΙ ΕΣΥ», ενώ το Γραφείο Νεότητος κυκλοφόρησε νέο κατηχητικό βοήθημα με πλούσιο υλικό για την κατήχηση υπό το γενικό τίτλο: «ΚΑΡΠΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΩΝ: ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΖΩΗ ΜΑΣ», για να βοηθήσει με σύγχρονο τρόπο το ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

katixites

Εμφανίσεις: 39163
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!