30 χρόνια ιερατικής διακονίας για τον Σεβ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

DSC06680-w800-h600

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς λειτούργησε σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 17 ετών από την ημέρα της εις Επίσκοπον χειροτονίας του στις 5 Οκτωβρίου 1996 ημέρα Σάββατο.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος φέτος, συμπληρώνει και 30 χρόνια ιερατικής διακονίας, 30 χρόνια στο ιερό θυσιαστήριο και στην ευθύνη της υψηλής αποστολής της Ιερωσύνης.

Έτσι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, ο οποίος θεμελιώθηκε και χτίστηκε επί της Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ, τέλεσε τη Θεία Μυσταγωγία, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, με τη παρουσία και τη συμπροσευχή και άλλων Ιερέων, των αρχόντων του τόπου και του λαού του Θεού.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα 17 χρόνια που βρίσκεται στην ακριτική Καστοριά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως όλα αυτά τα χρόνια της Αρχιερατείας του είχε δυο σημαντικά εφόδια.

«Ένα παράθυρο και ένα δέντρο». Το παράθυρο ήταν η Θεία Λειτουργία, που το άνοιγε και του έδινε το οξυγόνο, για να αναπνέει καθημερινά τον Χριστό και να συνεχίσει το έργο του.

Και το δέντρο ήταν η Παναγία, κάτω από το οποίο εναπόθεται τις δυσκολίες και τους πειρασμούς για να συνεχίσει να ανεβαίνει τη δύσβατη πορεία της Αρχιερωσύνης. 

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον Πνευματικό του Πατέρα Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθόνικο, άλλους Πνευματικούς και Γέροντες που γνώρισε στη ζωή του, τους γονείς του, τον Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, τους συνεργάτες του Κληρικούς και λαϊκούς, τους άρχοντες της περιοχής μας, μα κυρίως τον λαό που του ενεπιστεύθη η Αγία μας Εκκλησία.

Μνεία επίσης έκανε στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εκζητώντας τις ευχές και τις ευλογίες της Μεγάλης του Χριστού Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και ψάλλοντας τη φήμη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Την επετειακή αυτή ημέρα επίσης, επέλεξε να τιμήσει και να συγχαρεί κάποιους Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας, δίδοντάς τους το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αρχιερατικό Επίτροπο Κορεστείων π. Σωκράτη Παπαδόπουλο, ο οποίος διακονεί το ακριτικό χωριό του Αγίου Αντωνίου και το οφίκιο του Οικονόμου στους π. Θωμά Παπαδημητρίου, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γάβρου και π. Χαράλαμπο Δήμζα, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μανιάκων.

Τέλος, εκ μέρους του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, το λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ο οποίος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της ζωής του Σεβασμιωτάτου και τον ευχαρίστησε για όσα εκείνος προσφέρει στην τοπική μας Εκκλησία, ζητώντας την ευχή και την προσευχή του για όλο το ποίμνιο της εν Καστορία Εκκλησίας.

DSC06639-w800-h600

DSC06674-w800-h600

DSC06717-w800-h600

DSC06730-w800-h600

DSC06740-w800-h600

DSC06754-w800-h600

DSC06766-w800-h600

Εμφανίσεις: 64755
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!