Η Ι.Μ. Κιλκισίου υποδέχθηκε την Παναγία Φοβερά Προστασία (ΦΩΤΟ)

panagia 2

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με θρησκευτική ευλάβεια υποδέχθηκαν ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, το ακριβές αντίγραφο της Ιερής Εικόνος Παναγίας Φοβεράς Προστασίας εκ της Ιερής Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Την εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ στο πάρκο Γαλήνης Κιλκίς και ακολούθως η πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον οποίο θα παραμείνει ως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και αρτοκλασία με τον Σεβασμιώτατο να τονίζει στο σύντομο θείο λόγο του την ξεχωριστή ευλογία που δέχονται οι πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί από την προσκύνηση της περίπτυστου Ιερής Εικόνας  της εφόρου της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, έχοντας την ανάγκη να έχουμε την σκέπη και την πρεσβεία της Παναγίας, της Κυρίας που προστατεύει τον κόσμο, για να ενισχυθούμε και να ενδυναμωθούμε.

“Από εμάς χρειάζεται μονάχα η εσωτερική διάθεση και ο πνευματικός αγώνας να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και η Παναγία είναι κοντά μας και δίπλα μας. Χωρίς προσπάθεια και αγώνα δεν γίνεται τίποτα ούτε με το πάτημα ενός κουμπιού” είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, ευχόμενος η προστασία, η σκέπη και η πρεσβεία της Παναγίας να κυριαρχήσει στις ζωές όλων.

Καθ' όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

panagia 1

panagia 3

panagia 4

panagia 5

panagia 7

panagia 8 

Εμφανίσεις: 84462
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!