Επιτυχής η ετήσια ημερίδα της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων

imer

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η ετήσια ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων για τους Ιερείς της παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την τέλεση της καθιερωμένης θείας λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ συπαραστατούμενου από τους καθηγουμένους του Μεγάλου Μετεώρου, Αγίας Τριάδος και Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Αρχιμανδρίτες Νήφωνα, Δομέτιο και Πολύκαρπο και ιερείς.

Ακολούθησε ομιλία με εισηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριο Μπαλατσούκα ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πνευματική ζωή-Πνευματική μελέτη» προσεγγίζοντας ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος της.

Ο ομιλητής διεξήλθε επιτυχώς του θέματος του κάνοντας αναφορά στα πνευματικά βιβλία, την Αγία Γραφή, την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, τους Πατέρες της Εκκλησίας και τους βίους των Αγίων εφαρμοζόμενους όπως τονίστηκε στο ιερό Ευαγγέλιο.

Παράλληλα τόνισε εμφαντικά την ανάγκη συνεχούς μελέτης προκειμένου οι ιερείς να προσεγγίσουν την Ορθόδοξη πνευματική ζωή.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αφού ευχαρίστησε τον διακεκριμένο επιστήμονα για την παρουσία του στην ετήσια ημερίδα των κληρικών της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων υπογράμμισε πως η μελέτη δεν έχει να κάνει απλά με το να μάθει να μιλάει ο ιερέας αλλά στοχεύει στην αγιότητα του βίου.

Επισήμανε ακόμη ότι η πνευματική μελέτη συμβάλει τα μέγιστα στην συνεχή πνευματική άνοδο και το λόγο αυτό ανεξαρτήτως επιπέδου μόρφωσης είναι απολύτως αναγκαία για τον κληρικό.

Συμπερασματικά όπως προέκυψε από την ημερίδα ο δρόμος προς την ορθόδοξη πνευματικότητα είναι μια ατέρμονη προσπάθεια του κάθε πιστού, ο οποίος καλείται καθημερινά  να διατηρήσει την όποια πνευματικότητα διαθέτει.

imer1

Εμφανίσεις: 49062
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!