Εγκαίνια Ι.Ν. Τιμίου και Βαπτιστού Ιωάννου Προδρόμου στο Αρτεμίσιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

DSC 0064

Την Κυριακή 13ην  Οκτωβρίου  2013, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, έγινε η τελετή των εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Τιμίου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου στο Αρτεμίσιο (Κακούρι) της Μαντινείας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Το εσπέρας του Σαββάτου και περί ώρα 5.30μ.μ., πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου, ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν κατά την τελετή των Ιερών εγκαινίων και τον συμβολισμό, των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Ο Σεβ. στο τέλος, ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του περικαλέστατου Ναού προς τιμή του Τιμίου Προδρόμου, ενώ δεν λησμόνησε να μνημονεύσει  και τους κεκοιμημένους χριστιανούς που έχουν μεταβεί δια του Θανάτου εις την Ζωή.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών   μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο και τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη ως ευλογία.

Μπροστάρης και υπεύθυνος της ανοικοδομήσεως και της αποπεερατώσεως του Ναού, ήταν  και είναι ο  Εφημέριος της Ενορίας του Αρτεμισίου Αιδεσιμολογιώτατος  π. Νικόλαος Κουτρουμπής, ο οποίος δίδοντας τις κατευθυντήριες γραμμές στα εκάστοτε περί αυτού Εκκλησιαστικά Συμβούλια  επέτυχε την απρόσκοπτη και αποτελεσματική έκβαση του έργου της ανεγέρσεως  και της  ολοκληρώσεως του Ιερού Ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εφημέριος της Ενορίας του Αρτεμισίου π. Νικόλαος,  έχει επιδείξει ικανό Πνευματικό και Κοινωνικό  έργο τόσο στην Ενορία του, όσο και στην Τρίπολη την οποία διακόνησε στην Ενορία της Μεταμ. του Σωτήρος,  ανεγείροντας  εκεί τόσο τον Ναό του Αγίου Νείλου, όσο και το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας  της Μεταμορφώσεως.

ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ: ARCADIA PORTAL

DSC 0031

DSC 0045

DSC 0049

DSC 0055

DSC 0062

DSC 0067

 DSC 0069

DSC 0076

DSC 0081

Εμφανίσεις: 59383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!