Αγιασμός για την έναρξη των Κατηχητικών στην Ι.Μ. Μαντινείας

agiasmos2

Είναι γνωστόν ότι κατά το παλαιό έθος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας τον μήνα Οκτώβριο αρχίζει η νέα περίοδος του πνευματικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας.

Δηλαδή Απογευματινά Κηρύγματα, Κατηχητικά μαθήματα, Ενοριακές Ομάδες μελέτης της Αγίας Γραφής, καθώς και η έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, κ.λ.π. για τον καταρτισμό και την πνευματική καλλιέργεια του Λαού, και των Νέων μας.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή του Σπορέως, 13η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.00 απογευματινή, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τριπόλεως, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, πλαισιωμένου εκ πολλών Ιερέων, κατηχητών και κατηχητριών, διδασκόντων και διδασκομένων - κατηχητοπαίδων, στα κατηχητικά Σχολεία όλων των βαθμίδων, ενοριτών και αγαπώντων το κατηχητικό έργο της Αγίας μας Εκκλησίας, κηρύσσοντας έτσι την έναρξη του ως άνω πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, και επιζητώντας την ευλογία και των φωτισμό από τον Πανάγαθο Θεό και τους Αγίου Τρείς Ιεράρχας, πατέρας και προστάτας των γραμμάτων.

Όπως την περασμένη χρονιά έτσι και φέτος τα εσπερινά Κηρύγματα θα αναλάβουν οι Αρχιμανδρίτες, π. Θεόκλητος Ντούλιας Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο π. Ιουστίνος Τσαγγούρης, οι οποίοι και θα επιμεληθούν το θεάρεστο έργο του Θείου Κηρύγματος κάθε Κυριακή απόγευμα ώρα 6.00, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας στην ομιλία του έκανε αναφορά στην παράδοση του Κατηχητικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, και των κατά Κυριακή Εσπερινών Κηρυγμάτων.

Ευχήθηκε στους εργάτες του Ευαγγελίου, στους Άξιους Αρχιμανδρίτες – Ιεροκήρυκες, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν  και για φέτος και τους ζήτησε να έχουν ένα καρποφόρο έργο, αποδίδοντας καρπούς εκατονταπλασίονας, έτσι ώστε η πνευματικές θεμωνιές των χριστιανών της Μητροπόλεως να πυργώσουν στις καρδιές τους.

agiasmos3

agiasmos1

Εμφανίσεις: 54839
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!