Ιερισσού: ''Ορισμένοι κόπτονται να αποιεροποιήσουν το ανθρώπινο σώμα'' (ΦΩΤΟ)

agios prodromos 7

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Τα εκατό και  πλέον χρόνια της απελευθέρωσης της Χαλκιδικής γενικότερα και του Αγίου Προδρόμου ειδικότερα από τον οθωμανικό ζυγό τίμησαν οι κάτοικοι του γραφικού χωριού της Χαλκιδικής την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, με ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό, τέλεσε Δοξολογία για τους αγωνιστές της απελευθέρωσης και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες.

Σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος μίλησε για την κατάθεση αίματος και θυσίας των αγωνιστών για την απελευθέρωση του Αγίου Προδρόμου και ευρύτερα της Χαλκιδικής ενώ στην συνέχεια με αφορμή την επιστολή του Απόστολου Παύλου προς Κορινθίους έκανε εκτενή αναφορά στην αξία του ανθρώπινου σώματος.

Χωρίς να «μασήσει τα λόγια» του, καυτηρίασε όλους αυτούς με τις πρακτικές τους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να εξευτελίσουν τις ανθρώπινες προσωπικότητες εξυπηρετώντας σκοπιμότητες και συμφέροντα.

«Το σώμα δεν εξασφαλίζει απλώς την ενότητα των μελών που το αποτελούν, γράφει στους Κορινθίους ο Απόστολος Παύλος, αλλά εκφράζει την προσωπικότητα στις σημαντικότερες εκδηλώσεις της: φυσική και αμαρτωλή κατάσταση, αφιέρωση στο Χριστό, ένδοξη ζωή. Και είναι το σώμα, γράφει, «ναός του Αγίου Πνεύματος», «μέλος Χριστού», είναι «ναός θεού ζώντος».

Γιατί κόπτονται ορισμένοι να αποιεροποιήσουν το ανθρώπινο σώμα, το οποίο δέχθηκε την πνοή του Θεού και έγινε ψυχή ζώσα.

Ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστεί αξία, επικοινωνεί με τον Τριαδικό Θεό και επικοινωνεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον συνάνθρωπο του.

Η νέα τάξη παγκοσμιοποίησης θέλει τον άνθρωποι να μην έχει αξία, αρκετά υποθηκεύσαμε το μέλλον των παιδιών μας.

Ως εδώ» είπε ο κ. Θεόκλητος απευθυνόμενος στις καρδιές των ευσεβών πιστών που κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό και μετά από προτροπή του έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

agios prodromos 1

agios prodromos 2

agios prodromos 5

agios prodromos 11

agios prodromos 13

agios prodromos 14

agios prodromos 24

Εμφανίσεις: 100898
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!