Συνάντηση κατηχητών - ιερατική σύναξη στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

sinaxi-didim

Συνάντηση των Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου,Ορεστιάδος και Σουφλίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ε.έ, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Στην προσφώνηση του ο Σεασμιώτατος στους κατηχητές μεταξύ των άλλων τόνισε:

«ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ είναι ο αιώνιος λόγος του Θεού, που μας αποκάλυψε με την ενανθώπισή Του ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο σαρκωμένος Λόγος του Θεού. Είναι άγγελμα χαράς, που εξαγγέλει στους ανθρώπους την εν Χριστώ σωτηρία. Είναι λόγος αλήθειας και ζωής, που φωτίζει τις καρδιές και εμπνέει τη ζωή μας. Είναι το «ζων ύδωρ», που δροσίζει και ζωογονεί τις διψασμένες υπάρξεις μας. Είναι η οδός σωτηρίας, που οδηγεί με ασφάλεια τα βήματά μας στην ευλογημένη Βασιλεία του ζώντος και αληθινού Θεού, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ του Ευαγγελίου υπήρξε θεμελιώδης έκφραση της αποστολής του Χριστού στον κόσμο. Και το ιερό αυτό έργο, στη συνέχεια, ο Κύριος το ανέθεσε στους μαθητές Του: «Πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα ΚΗΡΥΞΑΤΕ το Ευαγγέλιον πάση τη κτίσει» (Μαρκ. 16,15).

Έκτοτε η ιερή διακονία του Θείου Λόγου συνεχίζεται αδιάκοπα μέσα στην Εκκλησία. Οι λειτουργοί και ποιμένες της μαζί με την ιερουργία του άρτου και του οίνου της Ευχαριστίας συνεχίζουν και την ιερουργία του Ευαγγελίου• εξακολουθούν να «προσκαρτερούν τη προσευχή και τη διακονία του λόγου» (Πραξ. 6,4).

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ των ανθρώπων αποτελεί κορυφαίο χρέος των εκκλησιαστικών ποιμένων και της δικής μας εποχής. Και η ευθύνη γίνεται ακόμη βαρύτερη, όταν αναλογιστούμε τις δυσκολότατες συνθήκες που επικρατούν γύρω μας: την καλπάζουσα αποχριστιάνιση του πνεύματος του συγχρόνου πολιτισμού, την ιδεολογική σύγχυση που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, την υλιστική αντίληψη για τη ζωή που διαβρώνει αδιόρατα αλλά ανησυχητικά τις ανθρώπινες συνειδήσεις.

Η τρίτη χιλιετία που ήδη έχει ανατείλει, καλεί την Εκκλησία, ολόκληρο τον χριατιανικό κόσμο, να «ξαναδιαβάσουμε» το Ευαγγέλιο Ιησού Χριστού και να το «ξανακηρύξουμε» στους ανθρώπους. Με περισσότερο φόβο Θεού. Με προφητικότερο τρόπο. Με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. Με περισσότερη γνησιότητα και συνέπεια».

Στη συνέχεια ο Αιδεσιμολογ. Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου μίλησε με θέμα: «Κατήχηση-Κατηχητής-Επανευαγγελισμός».

Ακολούθησε διάλογος και γόνιμη συζήτηση.

Την επομένη, Δευτέρα 21 του μηνός Οκτωβρίου ε.έ, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Επίσης Ιερατική Σύναξη με τον ίδιο ομιλητή και θέμα: «Το λειτουργικό ήθος στη  σύγχρονη εποχή». Ακολούθησε διάλογος.

Εμφανίσεις: 48058
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!