Η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Σπάρτης

y2

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου  η Εκκλησία μας γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Στο κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σπάρτη τελέσθηκε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελείται άπαξ του έτους, με τη συμμετοχή του Αρχιερεώς, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Μητροπόλεως.

Στον σύντομο λόγο του ο Ποιμενάρχης μας εκθείασε την προσωπικότητα του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο οποίος ήταν ο πρώτος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και μάρτυρας του Χριστιανισμού, ενώ αναφέρθηκε στην Επουράνια Βασιλεία και στο δύσβατο δρόμο, που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Χριστιανοί για να την κερδίσουν.

Νωρίτερα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Συμεών Παπαγεωργίου στο κήρυγμά του μίλησε για τη σημασία της Θείας Λειτουργίας στην Ορθόδοξη Πίστη, τους συμβολισμούς της, καθώς και την ανάγκη της συμμετοχής του ευσεβούς λαού σε αυτή.

w4

ty2

024hg

Εμφανίσεις: 55326
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!