Λήξη σεμιναρίου επιμόρφωσης κληρικών Θράκης

seminaria

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Σεμιναρίων επιμόρφωσης των κληρικών των Μητροπόλεων της Θράκης που διοργάνωσε το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Για τρεις εβδομάδες και για 64 διδακτικές ώρες, 42 κληρικοί από τις τέσσερις Μητροπόλεις της Θράκης (κατά το πλείστον από την Μητρόπολη Αλεξαδρουπόλεως) επιμορφώθηκαν σε μαθήματα όπως Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, Ομιλητικής, Κατηχητικής, Ποιμαντικής, Εκκλησιαστικής Γραμματολογίας και Ιστορίας, Λειτουργικής και Δογματικής.

Τελευταίος ομιλητής την Πέμπτη ήταν ο Πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας, καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης, ο οποίος δίδαξε θέματα Δογματικής.

Στο τέλος των μαθημάτων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχαρίστησε στο πρόσωπο του καθηγητή κ. Σταμούλη όλους τους καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ευχήθηκε αυτή η συνεργασία των Μητροπόλεων με την Θεολογική Σχολή να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο καθηγητής κ. Σταμούλης δεσμεύθηκε για την συνέχιση της συνεργασίας με την Μητρόπολή μας σημειώνοντας πως είναι καθήκον της ακαδημαϊκής Θεολογίας να συνδιαλέγεται με την μαχόμενη μέσα στην κοινωνία Θεολογία, δηλαδή τους ιερείς που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των πιστών της Εκκλησίας μας.

seminaria1

 

seminaria3

Εμφανίσεις: 38713
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!