Επίσκεψη Γιάννας Δεσποτοπούλου και Βέλγου Πρέσβη στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

image1

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδος κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου συνοδευόμενη από τον Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc Van Den Reeck.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την τέλεση των Special Olympics 2014 που θα διοργανωθούν στο Βέλγιο, στην πόλη της Αμβέρσας.

Η κα. Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για μία ακόμη φορά για την συμπαράστασή του στον θεσμό των Special Olympics με την τελετή αφής της Φλόγας στον βυζαντινό Ναό της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, τελετή που θα αναβιώσει και του χρόνου στο ίδιο μέρος όπως πριν 4 χρόνια.

Ο κ. Πρέσβης από την πλευρά του σε άψογα ελληνικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την συμβολή του και ευχήθηκε αυτός ο θεσμός να γίνει μία ένεση ελπίδας στην εποχή μας που μαστίζεται από την οικονομική κρίση έτσι ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχουν μόνο τα οικονομικά θέματα αλλά και ο ανθρωπισμός που μπορούν να δημιουργήσουν μία στέρεα βάση για μία νέα Ευρώπη.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε αμφότερους τους επισκέπτες και ευχήθηκε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι όλοι άνθρωποι είναι ίσοι, ακόμα κι αυτοί με ειδικές ικανότητες ή ανάγκες οι οποίοι λόγω της ιδιαιτερότητάς τους αυτής χρήζουν της συνεχούς βοήθειάς μας και όχι να τους θυμόμαστε κάθε 4 χρόνια που γίνονται οι Special Olympics.

Η κα. Δεσποτοπούλου χάρισε στον Μητροπολίτη μας μία πλακέτα με τα τρία μετάλλια των Special Olympics.

Tην προηγούμενη μέρα, Τετάρτη, η κα. Δεσποτοπούλου μαζί με τον κ. Πρέσβη του Βελγίου επισκέφθηκαν το Σεμινάριο για τον Αυτισμό που διοργανώνει η Μητρόπολή μας στο οποίο διδάσκει ο π. Απόστολος Καβαλιώτης και έμειναν ενθουσιασμένοι από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει.

Εμφανίσεις: 47977
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!