Τον Άγιο Δημήτριο τίμησε η Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

PA260034

Τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, «τον πανένδοξον αθλητήν και μάρτυρα της αληθείας» τίμησε η τοπική μας Εκκλησία, ιδιαιτέρως στις φερώνυμες ενορίες της Ορεστιάδος, των Λαβάρων,των Δικαίων, των Κομάρων, του Αμορίου, της Σαύρας, του Σοφικού, της Καβύλης, του Μαυροκκλησίου, του Λαγού, της Πολιάς, της Κυριακής, του Καναδά και της Σιταριάς, το τριήμερο της 25ης, 26ης και 27ης Οκτωβρίου ε.ε., με συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στην ενορία Αγίου Δημητρίου Ορεστιάδος παρουσία των Βουλευτών Έβρου Αλεξ. Δερμεντζόπουλου και Μαρίνου Ουζουνίδη, του Ταξιάρχου Δημ. Γλύμη, Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδος κ. Ευ. Γουδετσίδη και άλλων επισήμων.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημήτριου Λαβάρων και στη συνέχεια προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευ. Πουλιλιός, ο Ταξίαρχος Θεοδ. Τοπούζης, Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας, οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου  της κωμοπόλεως και εκπρόσωποι φορέων.

Την Κυριακή, 27η Οκτωβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμορίου, όπου ιδιαιτέρως τιμάται ο Άγιος Νέστορας.

PA260007

PA260023

PA260083

PA260096

PA260105

PA260115

Εμφανίσεις: 62275
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!