Εξάμηνο Μνημόσυνο Γέροντος Φωτίου, Πνευματικού της Ι.Μ. Δαμάστας

damasta

Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Φωτίου, Πνευματικού της Ιεράς Μονής Δαμάστας, με τη συμπλήρωση έξι μηνών από την εκδημία του, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

Του ιερού μνημοσύνου προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στο ιστορικό Καθολικό της Ιεράς Μονής, στην οποία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Στη Θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο έψαλε Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Ιωακείμ, παρέστησαν δε συγγενείς του μακαριστού Γέροντος, πνευματικά τέκνα και πολλοί προσκυνητές.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του αειμνήστου Γέροντος τονίζοντας ότι υπήρξε ένας αγωνιστής Μοναχός με ευθύ λόγο και ταπεινό φρόνημα.

Η πολυχρόνια άσκηση, η συνεχής μελέτη των πατερικών κειμένων, η αδιάλειπτη προσευχή και η Χάρις του Θεού τον κατέστησε περιζήτητο πνευματικό ιατρό προς τον οποίο κατέφευγαν χιλιάδες πονεμένοι άνθρωποι, εκζητητές της αγιότητος.

Ο μακαριστός Γέρων π. Φώτιος εβάδισε επί τα ίχνη των αγίων Πατέρων.

Ο συνδυασμός θεωρίας και πράξεως τον ανήγαγε σε μεγάλη πνευματική προσωπικότητα, γι’ αυτό και η συνείδηση της Εκκλησίας τον κατατάσσει στις μεγάλες σύγχρονες αγιασμένες μορφές.

damasta0

damasta2

damasta1

Εμφανίσεις: 63594
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!