Καστορίας Σεραφείμ: ''Να κρατήσουμε ως θησαυρό την αργία της Κυριακής''

0-kas

Ο Άγιος Ιάκωβος ο εκ Καστορίας εορτάστηκε στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2013, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεως και την παρουσία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, τα οποία φυλάσσονται στον Μητροπολιτικό Ναό.

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή αλλά μίλησε και για τους πειρασμούς των ανθρώπων, των οποίων εφευρέτης είναι ο διάβολος.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο έργο του Αγίου Ιακώβου, ο οποίος δίδασκε στους χριστιανούς να σέβονται και να τηρούν την ημέρα της Κυριακής και παρότρυνε το εκκλησίασμα να κρατήσουμε την αργία αυτή ως θησαυρό και να αφιερώνουμε την ημέρα της Κυριακής στον Κύριο και Θεό μας.

0-kast1

0-kast2

0-kast3

0-kast5

0-kast6

0-kast7

Εμφανίσεις: 46514
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!