Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Ι.Μ. Πειραιώς για το Διάταγμα των Μεδιολάνων

imerid1

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς διοργάνωσε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς Ημερίδα κοινωνικού-θεολογικού προβληματισμού, με θέμα:

Το Διάταγμα των Μεδιολάνων (313 μ.Χ.). Από την Χριστιανική στην αποχριστιανιζομένη Ευρώπη, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Εισηγητές της Ημερίδας υπήρξαν οι:

1. Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Οι αποφάσεις των Μεδιολάνων και η σημασία τους για τον χριστιανικό κόσμο».

2. Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ο σημερινός Ελληνισμός και η κληρονομία του Μ. Κωνσταντίνου».

3. Ελλογιμώτατος κ. Δημήτριος Αποστολίδης, Δικηγόρος με θέμα: «Η αρνητική κριτική για τον Μ. Κωνσταντίνο στο παρελθόν και στο παρόν και η αξιοπιστία της».

4. Ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, Δημοσιογράφος, με θέμα: «Από την ανεξιθρησκεία του Διατάγματος των Μεδιολάνων στην ανεξιθρησκεία στη σημερινή Ευρώπη».

Ακολούθησε συζήτηση και εκδόθηκαν Πορίσματα και Ψήφισμα.

Ακολουθεί η εναρκτήρια εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ:

imerid2

imerid3

imerid4

Εμφανίσεις: 62838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!