Λαμπρός εορτασμός των Αρχαγγέλων στις Σέρρες (ΦΩΤΟ)

TAXIARXES 08-11-13 99

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στις Σέρρες, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η πανευφρόσυνη Ιερά μνήμη της συνάξεως των εφόρων και άγρυπνων φρουρών της ιστορικής πόλεως και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού αυτής, των αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων.

Στα πλαίσια του πανηγυρικού εορτασμού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες αποβλέπουσα στον αγιασμό και στην πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, φιλοξενεί από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών το ιερό, αρχαίο και θαυματουργό εκτύπωμα της Παναγίας Ξενιάς, προερχόμενο από την ομώνυμη Ιερά Μονή Αλμυρού Μαγνησίας, κατόπιν της πρόφρονος ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. 

Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εκήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε με γλαφυρότητα και θεολογική σαφήνεια στο φιλάνθρωπο έργο των θεοειδών Αρχαγγέλων ως διακόνων του μυστηρίου της σωτηρίας των ανθρώπων.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος συλλειτούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, στην διάρκεια της οποίας ομίλησε με θεολογική ενάργεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ξενιάς και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, του Περιφεριάρχου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αποστόλου Τζιτζικώστα, των τοπικών μας αρχόντων και μεγάλου πλήθους φιλέορτων πιστών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ομίλησε εποικοδομητικώς και εμπνευσμένως για την σπουδαιότητα της τιμής των αγίων Αρχαγγέλων και γενικότερα όλων των αγίων της πίστεως μας στην ζωή του ανθρώπου, τονίζοντας χαρακτηριστικώς ότι «το μήνυμα του χριστιανικού ευαγγελίου κηρύττεται πάντοτε ως σώζουσα πίστη.

Ο άνθρωπος πλασμένος κατ' εικόνα Θεού είναι από τη φύση του προωρισμένος να εορτάζει και να θυμάται ευγνωμόνως το Θεό.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η χριστιανική εορτή δεν είναι μία θεωρητική και αφηρημένη πραγματικότητα, αλλά απεναντίας συνιστά την κοπιώδη αλλά ευλογημένη  πορεία του ανθρώπου να επιστρέψει δοξολογικώς στο Θεό, στο άκτιστο Αρχέτυπό του από το οποίο και κατάγεται και προς το  οποίο κατατείνει».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμώς τους Σεβ. Αρχιερείς, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστ. Τζιτζικώστα, τους Βουλευτές, της αρχές της πόλεως και της περιοχής μας και τον φιλάγγελο λαό μας για την πάνδημη συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθίες για τους πολιούχους των Σερρών.

TAXIARXES 08-11-13 12

TAXIARXES 08-11-13 14

TAXIARXES 08-11-13 29

TAXIARXES 08-11-13 51

TAXIARXES 08-11-13 63

 TAXIARXES 08-11-13 133

TAXIARXES 08-11-13 144

tax

tax1

tax2

Εμφανίσεις: 64374
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!