Αλεξανδρουπόλεως: ''Άχαρη η ζωή χωρίς τους Αγίους της Εκκλησίας μας''

image1

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως, και στην Ι. Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισαν οι φερώνυμοι Ενοριακοί Ναοί της Αλεξανδρουπόλεως και του Τυχερού.

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Άνθιμος τέλεσε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσαν τον Ναό του λαοφιλούς Θρακιώτη Αγίου.

Το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ναό του Αγίου στο Τυχερό.

Παρόντες ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Πουλιλιός και ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας του Προβατώνα, ταξίαρχος κ. Δαμιανίδης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις εορτές των Αγίων μας και τόνισε πως αν αφαιρούσαμε όλο τον αγιολογικό κύκλο της Εκκλησίας από την ζωή μας, τότε αυτή θα καταντούσε μονότονη και άχαρη, όπως θέλουν να μας επιβάλλουν με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο υπόγειο του Ναού.

image

image-2

image-3

image-4

Εμφανίσεις: 48878
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!