Η Πανήγυρις του Αγίου Μηνά στην Σαλαμίνα (ΦΩΤΟ)

ag.mhna18

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και πολλή κατάνυξη εορτάσθηκε στην Σαλαμίνα, ο Πολιούχος του νησιού, Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο θαυματουργός.

Επίκεντρο των πλούσιων λατρευτικών εκδηλώσεων ο θαυμάσιος πέτρινος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου, στο κέντρο του νησιού.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής (10-11-2013) χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιγνάτιος ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του οικείου Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ Βαρθολομαίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής (11-11-2013) τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και τον Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ Δωροθέου, ο οποίος εκήρυξε και τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά στην παραλία του νησιού, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού και της ευρύτερης περιοχής.

ag.mhna1

ag.mhna2

ag.mhna3

ag.mhna4

ag.mhna5

ag.mhna10

ag.mhna11

ag.mhna12

ag.mhna13

ag.mhna15

ag.mhna16

ag.mhna17

ag.mhna21

ag.mhna22

ag.mhna25

Εμφανίσεις: 68392
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!