Ο Ιάκωβος Τσούνης στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων

tso1

Στις 10 Νοεμβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30, ο κ. Ιάκωβος Τσούνης, Μέγας Ευεργέτης της τοπικής μας κοινωνίας καθώς προσέφερε την    προσωπική του συλλογή στην Ιερά Μητρόπολη μας, επισκέφθηκε το Αίγιο και συγκεκριμένα το ομώνυμο μουσείο που στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητας, της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».  

Ο   κ. Τσούνης, τον οποίο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος,   συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Παπάγου κ. Βασίλειο Ξύδη, τον κ. Ευάγγελο Σταθογιάννη Πτέραρχο ε.α. και την κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου.  

Στο Μουσείο κατέφθασαν λίγο αργότερα 85 επισκέπτες από το Δήμο Παπάγου, μέλη της Πνευματικής Εστίας της περιοχής αυτής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσα από τα 215 εκτιθέμενα αντικείμενα να θαυμάσουν το μέγεθος της προσφοράς του αυτοδημιούργητου ευπατρίδη ο οποίος έχει στο ιστορικό του πλούσια αγαθοεργό και φιλανθρωπική δράση.

Οι επισκέπτες δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους στη θέα όλων των τιμητικών διακρίσεων και αξιωμάτων που απονεμήθηκαν στον κ. Τσούνη, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Εθνικό Αγωνιστή και νεώτερο Βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με διεθνή αναγνώριση    και για τον σύγχρονο και άρτια οργανωμένο χώρο στον οποίο εκτίθενται τα κειμήλια.

Μετά την αποχώρηση τους από το Μουσείο οι επισκέπτες παρακάθισαν σε γεύμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου «ΕΣΠΕΡΟΣ» στο Πανόραμα Σελιανιτίκων, με τη παρουσία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Ευσταθίου Θεοδωρακοπούλου, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία για την πόλη του Αιγίου των εκθεμάτων του κ. Τσούνη, ενώ αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της πολύπτυχης προσωπικότητας του.  

Επίσης ανακοίνωσε την πρόθεση του να εισάγει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακήρυξη του κ. Ιακώβου Τσούνη ως επίτιμου δημότη του Δήμου    Αιγιάλειας.  

Ο κ. Αννίβας Σιατερλής Υποστράτηγος ε.α., Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Παπάγου εξήρε το έργο της προσφοράς του κ. Ιακώβου Τσούνη και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει ένα Μουσείο που φέρνει μνήμες από τις πολυτάραχες περιόδους και τις ένδοξες μέρες της πατρίδας μας, ενώ χάρισε στον Σεβασμιώτατο και στον κ. Τσούνη μία αναμνηστική πλακέτα του Συλλόγου.  

Ο Δήμαρχος Παπάγου κ. Βασίλειος Ξύδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πλούσια    φιλοξενία του.  

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους επισκέπτες ένα αναμνηστικό δώρο εις ανάμνηση της ημέρας.    

Η επίσκεψη των φίλων του κ. Τσούνη στο Αίγιο, ολοκληρώθηκε με ένα προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τρυπητής.  

Ο κ. Τσούνης και οι επισκέπτες εξέφρασαν ένθερμα την ευαρέσκεια και την απόλυτη ικανοποίηση τους προς τους συνεργάτες της Μητροπόλεως για την άψογη διοργάνωση αυτής της σύντομης επισκέψεως τους.

tso2

tso4

tsou3

Εμφανίσεις: 71454
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!