Στην ιδιαίτερη πατρίδα του εόρτασε ο Μητροπολίτης Πατρών (ΦΩΤΟ)

patra1Καταστόλιστος ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά Τριπόλεως, εδέχθη τους ευλαβείς προσκυνητές για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να τιμήσουν τον μεγάλο Πατέρα και διδάσκαλο της Αγίας μας Εκκλησίας, Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς και Διακόνους από την Τρίπολη, τα γύρω χωριά και την Πάτρα.

Ανάμεσα τους ήταν και ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος.

Στο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών που ως γνωστό κατάγεται από την περιοχή Λουκά Τριπόλεως, βαθύτατα συγκινημένος ανεφέρθη στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, στον περικαλλή ναό του χωριού Λουκά και στους δεσμούς αίματος και πνεύματος που τον συνδέουν με τους συγχωριανούς του και τους κατοίκους της γύρω περιοχής και γενικά της Αρκαδίας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε και μνημόνευσε τους συγχωριανούς του που βρίσκονται και ζουν στην ξενιτιά και ευχήθηκε υγεία και ευλογία από τον Θεό.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του πατέρα του, Ιερέως Ευθυμίου Σκλήφα, στον τάφο του αειμνήστου Εφημερίου Λουκά Ιερέως Γεωργίου Ρέκκα, στους τάφους των άλλων Ιερέων της Ενορίας και προσευχήθηκε γενικά για την ανάπαυση όλων των κεκοιμημένων Λουκαϊτών.

DSCN8249

DSCN8250

DSCN8256

DSCN8291

IMG 3634

Εμφανίσεις: 67100
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!