Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Λαρίσης

syna

Με την καθιερωμένη προσευχή ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιερατικής Συνάξεως, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μίλησε στους Ιερείς της Λαρισαϊκής Εκκλησίας και τους κάλεσε να είναι πιστοί στο ιερό χρέος τους, να οργανώσουν συστηματικά τη φιλανθρωπία στις Ενορίες τους, ενόψει του Σαρανταημέρου της Εορτής των Χριστουγέννων, και τους ευχαρίστησε, διότι θυσιαστικά πολλές φορές σηκώνουν το σταυρό της δοκιμασίας και του πόνου των ανθρώπων στις Ενορίες τους, στα Νοσοκομεία της πόλεως, στις Φυλακές, και γενικώτερα όπου ο καθένας προσφέρει τη διακονία του εκ του περισσεύματος της καρδίας του.

Παρουσίασε μάλιστα το λόγιο ομιλητή Καθηγούμενο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου π. Ιγνάτιο Ριγανά, ο οποίος ανέπτυξε στους Ιερείς το θέμα: «Ιερατική αυτογνωσία».

Με πολλή κατανόηση και έχοντας μεγάλη εκκλησιαστική εμπειρία και προσφορά στην Εκκλησία ο π. Ιγνάτιος μίλησε για τη μεγάλη ανάγκη να γνωρίζει ο σημερινός Λειτουργός των Μυστηρίων του Θεού, καλά τον εαυτό του, τις πτώσεις του, τις αδυναμίες του, το κόστος και την αγνωσία του στα του Θεού και να μπορεί στη συνέχεια να τα κατανοεί όλα αυτά και να τα θεραπεύει.

Στην αυτογνωσία, την οποία θεωρούν τόσο αναγκαία οι Πατέρες της Εκκλησίας, θα έρθει ο σημερινός Ιερεύς με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, με το φωτισμό του αλλά και με την προσωπική του πάλη έναντι του κακού, με τον καθαρισμό της ιερατικής του καρδίας, με την ακρίβεια της πνευματικής του ζωής, με την ενσυνείδητη θυσία του προς το Θεό, με την ειλικρινή συντριβή του και μετάνοια.

Εύστοχα μάλιστα, σημείωσε ο π. Ιγνάτιος, ερωτηθείς από τούς Ιερείς, πως για να βοηθήσει σήμερα ο Ιερεύς – Ποιμένας της Εκκλησίας το λαό του Θεού, είτε έχει δεχθεί καλή κατήχηση είτε όχι, θα πρέπει ο ίδιος να μορφώνεται εν Χριστώ, να παιδαγωγείται από απλανείς πνευματικούς Πατέρες, να διακατέχεται από την ιερά αγωνία πού πορεύεται αυτός ο κόσμος, στη γνώση ή στην αγνωσία του Θεού;

Κάνοντας λοιπόν καθημερινά τον αυτοέλεγχό του και την αυτοκριτική του, καθώς και τον πνευματικό του απολογισμό, ο Πατέρας της Εκκλησίας, καθαρίζοντας την καρδιά του και δεχόμενος τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, αισθάνεται και είναι αληθινά αναγεννημένος, έτοιμος να προχωρήσει και να ανέλθει στην πορεία του από τη γη προς τον Ουρανό, για να γνωρίσει το Μυστήριο αυτό του μέλλοντος αιώνος και στον πνευματικά διψασμένο άνθρωπο της εποχής μας, όπως χαρακτηριστικά σημείωνε και ο μεγάλος Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.

Εμφανίσεις: 42227
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!