Μνημόσυνο από τον Σταγών Σεραφείμ για προσκόπους και οδηγούς

DSC08545

Του Θανάση Βλάχου

Έντονη ήταν η συγκινησιακή φόρτιση το πρωί του Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας όπου τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των αποθανόντων προσκόπων και οδηγών.

Το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενου από ιερείς της Μητρόπολης και μετά το πέρας αυτής ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των αδελφών βαθμοφόρων προσκόπων-οδηγών-μελών και επιτροπών συμπαραστάσεων της Τοπικής Εφορίας Καλαμπάκας.

Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης ακούστηκαν τα ονόματα όλων των θανόντων και η συγκίνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη στους παριστάμενους αδελφούς προσκόπους και οδηγούς αλλά και στους συγγενείς όσων στο παρελθόν υπηρέτησαν την προσκοπική και οδηγική ιδέα.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε ομιλία του παλαιού προσκόπου και έγκριτου πανεπιστημιακού δασκάλου κ. Δημητρίου Τσέρτου ο οποίος με ανάμεικτα συναισθήματα αναφέρθηκε στην προσφορά και το ήθος όλων των θανόντων αδελφών προσκόπων και οδηγών στην μεγάλη οικογένεια του ΣΕΠ και του ΣΕΟ.

Την επιμνημόσυνη δέηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλμπάνης, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Λάππας, αντιοπροσωπεία της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Τρικάλων με επικεφαλής τους κ.κ. Τσαγκούλη και Παπασίκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλιών Προσκόπων και Οδηγών Καλαμπάκας κ.Θεοχάρης και μέλη αυτής, συγγενείς των θανόντων και πλήθος Καλαμπακιωτών.

DSC08549

DSC08554

Εμφανίσεις: 44707
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!