Χειροτονία από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

DSC 0426 result

Του Αθανάσιου Θανόπουλου για την Romfea.gr

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στην Κηφισιά Θεσσαλονίκης, λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Επίσης με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης και ο Επίσκοπος Θεουπόλεως Παντελεήμων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος, χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως και πτυχιούχο Θεολογίας π. Γαβριήλ Αλεξίου.

Ο κ. Άνθιμος απευθυνόμενος προν τον νεοχειροτονηθέντα μεταξύ άλλων τόνισε: "Εύχομαι μέσα από την ψύχη μου να σε κρατήσει ο Θεός, πάντοτε με περιεχόμενο της ψυχής σου, αυτό που είδες και δοκίμασες τούτα τα χρόνια πλησίον της αναξιότητος μου. Δηλαδή τον απόλυτο σεβασμό και υπακοή στην Εκκλησία."

"Μην δώσεις αφορμή να σκανδαλιστούν οι πιστοί εξαιτίας σου", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Τέλος ο κ. Άνθιμος απέδωσε στον νέο πρεσβύτερο το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου, ενώ του δώρισε έναν επιστήθιο σταυρό από τα πρώτα του χρόνια που χειροτονήθηκε.

0-lagk

0-lagk1

0-lagk2

0-lagk3

0-lagk4

0-lagk5

DSC 0532 result

DSC 0544 result

DSC 0558 result

Εμφανίσεις: 114199
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!