Εναλλακτικές Θεραπείες: Θεραπείες ή Παραθρησκεία; (ΒΙΝΤΕΟ)

skontzosΤην Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Υμηττού ομιλία από τον θεολόγο κ. Λάμπρο Σκόντζο, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπεύθυνο του Γραφείου Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, με θέμα: «Ἐναλλακτικές Θεραπείες, (Βελονισμός, Ὁμοιοπαθητική κ.λ.π.). Θεραπεῖες ή Παραθρησκεία;».

Η ομιλία έγινε στα πλαίσια της λειτουργίας του Σεμιναρίου Οριοθετήσεως της Ορθοδόξου Πίστεως της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη σύγχρονη πνευματική σύγχυση, μέρους της οποίας είναι η εισβολή της «πνευματικότητας» των ασιατικών θρησκευμάτων στο δυτικό κόσμο και στη χώρα μας.

Μαζί της εισέβαλε και ένα πλήθος πανάρχαιων «θεραπευτικών» πρακτικών, οι οποίες μας είναι γνωστές ως «εναλλακτικές θεραπείες» (γιόγκα, υπερβατικός διαλογισμός, ομοιοπαθητική, βελονισμός, ρείκι, ρεφλεξολογία, κ.α.).

Οι σαμανικού τύπου αυτές «θεραπείες», έρχονται να πάρουν τη θέση της κλασικής ιατρικής επιστήμης με αμφίβολα αποτελέσματα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν χαρακτήρα μεταφυσικό (αποκρυφιστικής υφής), ολωσδιόλου αντίθετο με την ορθόδοξη χριστιανική μας παράδοση, η οποία εμπιστεύεται τη θεόσδοτη επιστήμη και τη χάρη του Θεού.

Στο ερώτημα αν μπορεί ορθόδοξος χριστιανός να καταφεύγει στις «εναλλακτικές θεραπείες», η απάντηση είναι όχι, έως ότου απεμπλακούν (αν μπορούν να απεμπλακούν) από τον αποκρυφισμό (π.χ. ροή συμπαντικής ενέργειας, κλπ).

Εμφανίσεις: 69781
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!