«Γέφυρες εξωστρέφειας» με τη συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας

393DSC 0122

Η παράδοσή μας προωθεί την καλώς εννοούμενη εξωστρέφεια, γι’ αυτό και η Εκκλησία μπορεί να αποτελέσει τη γόνιμη αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση και στον καταναλωτισμό. Η Εκκλησία μας ρίχνει γέφυρες και δεν υψώνει τοίχους».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της ομιλίας του, στην εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών στο πολυσυνέδριο Forum Ανάπτυξης 2013- 16ο Money Show Πάτρας σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος και προϊστάμενος του Ιερού ναού Αγίου Ανδρέου, π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.


Ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ανέπτυξε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ξενοδοχείου Αστηρ το θέμα «Η εκκλησία μας μπροστά στην αναγκαιότητα της εξωστρέφειας και τι κάνουμε για την ανάπτυξη», κάνοντας αρχικά μια ανάλυση της ετοιμολογίας των λέξεων, εσωστρέφεια και εξωστρέφεια, λέγοντας πως και οι δύο συνιστούν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των ατόμων στις θεωρίες αξιολόγησης της προσωπικότητας τους.

«Η έξοδος από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια προβάλει ως παγκόσμιο αίτημα σε όλους τους τομείς και είναι οικονομικο-εμπορευματική επιταγή.

Φθάσαμε δε στο σημείο να λέμε ότι η εξωστρέφεια είναι ο σωτήρας του κόσμου», τόνισε ο π. Νικόλαος, εστιάζοντας ωστόσο, στα αρνητικά σημεία της εξωστρέφειας, μεταξύ των οποίων, ανέφερε όχι την προβολή των θεσμών, αλλά των παράγωγων  της παρακμής και των κοινωνικών εκτρόπων.

Τέλος, ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, τόνισε πως  «στη Εκκλησία μας έχει σημάνει γενικό προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις με δημοκρατικό ήθος, ώστε με γόνιμη σκέψη να συγκροτήσουμε κέντρα δράση ς σε τοπικό επίπεδο τα οποία θα αποτελέσουν τηι γόνιμη αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση και τον καταναλωτισμό».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο , Γενικός Ιατρός, Επιμελητής Α’ Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας , Γρηγόριος Αλοκριός ο οποίος μίλησε για την προστασία της υγείας ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, η Ε.Ε. προωθεί και ενισχύει εξωστρεφείς δράσεις στο πλαίσιο αναμόρφωσης και του συστήματος υγείας.

Αναφερόμενος στα κύρια χαρακτηριστικά της εξωστρέφειας στην υγεία, ανέφερε πως αυτά είναι, η πρόληψη, η προαγωγή υγείας και η κοινωνική φροντίδα.

Ακολούθως ο κ. Αλοκριός εστιάζοντας στον τομέα της πρόληψης, ανέφερε πως οι εξωστρεφείς δράσεις που αναπτύσσονται σε τοπικό επίπεδο είναι η διενέργεια εμβολιασμών και  εξετάσεων, η διεξαγωγή  ημερίδων και ομιλιών, κα.

Στη συνέχεια, έκανε παρουσίαση ενός σημαντικού προγράμματος παρέμβασης που έγινε στην κοινότητα του πρώην Δήμου Φαρρών σε άτομα άνω των 65 ετών για τις αιτίες της πτώσης και πρόκλησης ατυχημάτων μέσα στους χώρους διαβίωσης τους.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δράσεις εξωστρέφειας της τοπικής μας Εκκλησίας, με το ταξίδι του Τιμίου Σταυρού στη Ρωσία και της Τιμίας Κάρας στην Κύπρο.

«Η Εκκλησία μας πρωτίστως έχει κάνει πράξη την εξωστρέφεια σε αυτό το κλίμα πρέπει να κινούμεθα.

Η Πάτρα άλλωστε  εκ της θέσεώς της πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, για τη δόξα του Θεού, για την τιμή του Αποστόλου Ανδρέα και την προβολή Πάτρας και τέλος για τη σωτηρία των ανθρώπων», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, Απ. Κατσιφάρας, η πρώην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Δ. Γεωργακοπούλου- Μπάστα, ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Γ. Σουβαλιώτης, ο πρώην βουλευτής, Α. Τριανταφυλλόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων, Α. Καράβολας, ο πρώην αντιδήμαρχος, Λ. Ευστρατιάδης, κ.α.

DSC 01481

unnamed

Εμφανίσεις: 43781
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!