Αλεξανδρουπόλεως: ''Πληρώνουμε έναν βαρύ φόρο τιμής στους δρόμους''

mnimos

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το καθιερωθέν από πέρισυ Ετήσιο Μνημόσυνο των συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Στο κήρυγμα κατά την ώρα του Κοινωνικού, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Γαλάτες της Μικράς Ασίας και τόνισε πως ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ελεύθερος και πως πρέπει να παραμείνει στο σώμα και στο πνεύμα ελεύθερος από κάθε είδους εξαρτήσεις και από πρόσωπα και πράγματα, καθώς ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της ελευθερίας, μιάς ελευθερίας που σέβεται ακόμα και ο ίδιος ο Θεός.

Αναφερόμενος τέλος στους συναθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους στα τροχαία δυστυχήματα, είπε πως είναι λυπηρό να βλέπεις, κυρίως νέους ανθρώπους, γεμάτους όνειρα και υποσχέσεις, να αφήνουν αυτόν τον κόσμο με τέτοιο βίαιο τρόπο.

Ευχήθηκε δε υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων κατά την ώρα του μνημοσύνου, αναγινώσκοντας ένα ένα όλα τα ονόματα που οι συγγενείς είχαν φέρει.

Αμέσως μετά το μνημόσυνο τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Αντίσταση παρόντων του Στρατηγού της 12ης Μεραρχίας, του Ταξιάρχου της 23ης Ταξιαρχίας, του υποδιοικητού της Μεραρχίας, των βουλευτών κ.κ. Ουζουνίδη και Ντόλιου, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Νικολάου και λοιπών δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας.

mnimos1

mnimos2

Εμφανίσεις: 37462
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!