Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

15 martires 8

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2013, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τον εορτασμό των πολιούχων και προστατών της πόλεως του Κιλκίς, Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ μαζί με τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού την ιερή εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης, την οποία μετέφερε από το ιστορικό μοναστήρι της Μεσσηνίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας, συνχοροστατούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.

Στον λόγο του ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς έκανε μια σύντομη αναφορά στον βίο και στο μαρτύριο των Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, που μαρτύρησαν για την πίστη τους επί εποχής του Ιουλιανού του Παραβάτου στην Τιβεριούπολη, σημερινή Στρώμνιτσα, ευχαριστώντας τους Αρχιερείς για την παρουσία τους που λαμπρύνει την Ιερά Πανήγυρη της πόλεως και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την μεταφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας προς ευλογία των ευσεβών πιστών της ακριτικής Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στους Αγίους που σκέπουν και φυλάττουν το Κιλκίς, οι οποίοι μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Θεό και σωτήρα όλων, από τους οποίους προσδοκούμε όπως τόνισε, εμπνευσμένος από τους απόστιχους του Δοξαστικού της ακολουθίας των Αγίων, να μας χειραγωγήσουν, να μας οδηγήσουν να κερδίσουμε τα κρείττοντα, τα σπουδαία, τα μεγάλα και από την ζωή τους και από την ζωή της Εκκλησίας.

Και τα κρείττοντα από την ζωή τους είναι η πίστη και η αφοσίωση τους στον Κύριο, που τους έκανε να μην δειλιάζουν μπροστά στον τύραννο και να θυσιάσουν την ζωή τους για τα κρείττοντα, για κάτι ανώτερο, για την Βασιλεία του Θεού.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερά λιτανεία των Αγίων Εικόνων, των πολιούχων και της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε κεντρικούς δρόμους του Κιλκίς, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, αγήματος του Στρατού, εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και του Κιλκισιώτικου Λαού.

15 martires 1

15 martires 4

15 martires 3

15 martires 7

15 martires 9

15 martires 10

15 martires 11

Εμφανίσεις: 100064
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!