Μητροπολίτης Κερκύρας:«Να εμψυχώσουμε και να δώσουμε ελπίδα στον λαό μας»

sinaxi1

Ιερατική σύναξη ενόψει  των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013.

Στην σύναξη μίλησε επίκαιρα με θέμα «Πώς να προετοιμάσουμε τους ενορίτες μας για τα Χριστούγεννα;» ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουτσούρης, θεολόγος, εφημέριος της Ενορίας Υπεραγίας  Θεοτόκου Κοινοποαστών.

Σε παρέμβασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς, τους οποίους διερχόμαστε, καθήκον των ιερέων είναι να ενισχύσουν το φρόνημα και την πίστη του λαού μας  με την διακονία τους.

Οι άνθρωποι, βλέποντας τους ιερείς να είναι κοντά τους, να τους κατηχούν, να τους προσφέρουν υλικά και πνευματικά, να τους δίνουν κάτι από τη δύναμη της πίστης, αισθάνονται με αναπτερωμένο το φρόνημα.

Γι’ αυτό είναι χρέος των ιερέων αυτή την εποχή να δίνουν το καλό παράδειγμα, να εμψυχώνουν και να δίνουν ελπίδα.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο λαός μας δεν θα νικηθεί από την κρίση από τη στιγμή που κρατά ζωντανή την πίστη στην  πρόνοια και την αγάπη του Θεού.

Επιπλέον, τόνισε ότι τα Χριστούγεννα δεν θα πάψουν να αποτελούν αφορμή αγώνα για την ανάπλαση του προσώπου μας και της κοινωνίας μας, χάρις στην παρουσία του ενσαρκωμένου Χριστού.

Η ανάπλαση συνεπάγεται την προσωπική αλλαγή, την απόρριψη της αμαρτίας και του φρονήματος που κάνει τον άνθρωπο να μένει προσανατολισμένος στον κόσμο αυτό. Αυτή την ανάπλαση διακονεί εν Χριστώ η Εκκλησία μας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, έδωσε οδηγίες εν όψει του Εράνου της Αγάπης που θα διεξαχθεί από τις 16 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2013 στις ενορίες της τοπικής Εκκλησίας, ενώ συζητήθηκαν ακόμη θέματα που έχουν να κάνουν με τον αλληλοβοηθητικό σύνδεσμο των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και έγινε ανάγνωση πορισμάτων πρόσφατων αντιαιρετικών συναντήσεων που οργανώθηκαν σε διορθόδοξο επίπεδο.   

Ακολούθησε ενδιαφέρων διάλογος με την συμμετοχή πολλών κληρικών.

sinaxi2

Εμφανίσεις: 48339
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!