Για Νέα Υόρκη αναχωρεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων

amvrosios0212

Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί την Τετάρτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, προκειμένου να προωθήσει τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό "Orama Foundation inc", με έδρα την αμερικανική μεγαλούπολη, ο οποίος οργανισμός έχει ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση, από ομογενείς Αιγιαλείς και Καλαβρυτινούς κατά κύριο λόγο, των δύο γηροκομείων της Μητρόπολης: του "Καλλιμανοπούλειου" στα Καλάβρυτα και του "Αγίου Χαραλάμπους" στο Αίγιο.

Την είδηση γνωστοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Μητροπολίτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, προσθέτοντας πως ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. π. Ιωακείμ Βενιανάκης θα πραγματοποιήσει ανάλογο ταξίδι στο Σικάγο.

"Αναζητήσαμε, μέσα στην αγωνία μας για την τύχη των δύο γηροκομείων της καθ'ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, μια φόρμουλα για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε χορηγίες από αδελφούς μας της ομογένειας" τόνισε ο κ. Αμβρόσιος.

"Κι έτσι, δημιουργήθηκε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ORAMA, που διοικείται από 5μελές Δ.Σ. και συνεργάζεται με δικηγόρους, λογιστές και άλλους παράγοντες της ομογένειας. Μάλιστα, είμαστε η πρώτη Μητρόπολη που εφαρμόζει ανάλογη φόρμουλα" συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Το πενθήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ, ουσιαστικά θα έχει ως σκοπό το "λανσάρισμα" του ιδρύματος και των σκοπών του, που δεν περιορίζονται στη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων αλλά και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την ενίσχυση δεσμών μεταξύ νεολαιών διαφόρων κρατών, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των νέων.

Κυρίως όμως, τα χρήματα που ευελπιστεί ο κ. Αμβρόσιος να συγκεντρωθούν, θα εξασφαλίσουν τα αναγκαία φάρμακα, την περίθαλψη και τα βασικά είδη διατροφής για 120 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στα δύο γηροκομεία.

"Απευθυνόμαστε σε όλη την ομογένεια, σε όλο τον κόσμο. Παρακαλούμε, βοηθήστε μας. Απλώνω το χέρι σε καθέναν προσωπικά και παρακαλώ, κάμετε κάτι, ώστε να μην κλείσουν τα ιδρύματά μας. Ακούστε την αγωνία της ψυχής μου" τονίζει μεταξύ άλλων σε σχετική του επιστολή ο κ. Αμβρόσιος, επιστολή η οποία θα αποσταλεί ταχυδρομικά σε χιλιάδες παραλήπτες, συμπατριώτες που ζουν στο εξωτερικό, μαζί με ένα καλαίσθητο φυλλάδιο παρουσίασης των δύο γηροκομείων.

Είναι ενδεικτικό πως, το έτος 2012, τα έξοδα του "Καλιμμανοπούλειου" έφτασαν το 1,16 εκ.ευρώ και του "Αγίου Χαραλάμπους" 713.000 ευρώ.

Το δε φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης σε όλη την έκτασή της, παρουσίασε δαπάνες πάνω από 3,35 εκ. ευρώ. Αρκετά σημαντικό ποσό, "αστρονομικό" όπως το χαρακτήρισε -όχι άδικα- ο Σεβασμιώτατος.

"Το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας είναι τεράστιο αλλά και αθόρυβο, σε περίοδο ανέχειας και φτώχειας" σημείωσε ο κ. Αμβρόσιος σχετικά. "Κάνουμε τώρα αυτό το βήμα. Αν ο Θεός το θέλει, θα το ευλογήσει" κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Πληροφορίες για το ίδρυμα ORAMA θα μπορεί να αντλήσει κανείς από την ιστοσελίδα www.orama.org.gr (που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες), απ'όπου θα μπορεί οποιοσδήποτε να πραγματοποιήσει δωρεά μέσω πιστωτικής κάρτας, ενώ αναγράφονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί για οικονομική ενίσχυση του εκάστοτε ιδρύματος.

Εμφανίσεις: 86421
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!