Πρώτος εορτασμός του Αγίου Πορφυρίου στην Εύβοια

Agripnia gia Osio Porfyrio 1.12.2013 002

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Νικολάου Ερετρίας, προκειμένου να τελέσει προεόρτια Ιερά Αγρυπνία για την πανήγυρη της Ενορίας.

Εφέτος, μάλιστα, δόθηκε η δυνατότητα να τιμηθεί και ο νεοανακηρυχθείς από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 2 Δεκεμβρίου και να ψαλεί η Ιερά Ακολουθία του, την οποία συνέθεσε ο Υμνογράφος δρ. Χαραλάμπης Μπούσιας.

Ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας, ο γνωστός και ως Γέροντας Πορφύριος, καταξιωμένος στις συνειδήσεις του εκκλησιαστικού πληρώματος, λόγω της οσιακής βιοτής του και των εκτάκτων θείων χαρισμάτων, με τα οποία τον περιεκόσμησε η θεία χάρις, ανήκει και στην χορεία των Ευβοέων Αγίων (27 πλέον στον αριθμό), αφού γεννήθηκε στο νησί μας και έζησε για ένα διάστημα και σε Μοναστήρι της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στον Άγιο Νικόλαο Άνω Βάθειας.

Πολλοί Ερετριείς παρέστησαν στην Ιερά Αγρυπνία, στην οποία έψαλλε θαυμάσια χορός Ιεροψαλτών του Ναού και διπλανών Ενοριών, υπό την διεύθυνση του κ. Χρήστου Γαλάνη, ενώ μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας, όλοι πήγαν στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο, όπου με φροντίδα του εφημερίου π. Θεοφάνους Παπαγεωργίου, παρετέθη τράπεζα με ψαρόσουπα, την οποία έφτιαξαν οι εθελόντριες και εθελοντές της Ενορίας, κατόπιν προσφορών του Συλλόγου Αλιέων της Ερετρίας.

Εμφανίσεις: 77018
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!