Στην Αμερική ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για την ενίσχυση των Γηροκομείων της Μητρόπολης

mitr210913

Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί σήμερα Τετάρτη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, προκειμένου να προωθήσει τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό "OramaFoundationINC", με έδρα την αμερικανική μεγαλούπολη, ο οποίος οργανισμός έχει ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση, από ομογενείς Αιγιαλείς και Καλαβρυτινούς κατά κύριο λόγο, των δύο γηροκομείων της Μητρόπολης: του "Καλλιμανοπούλειου" στα Καλάβρυτα και του "Αγίου Χαραλάμπους" στο Αίγιο.

Την είδηση γνωστοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Μητροπολίτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας πως ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. π. Ιωακείμ Βενιανάκης θα πραγματοποιήσει ανάλογο ταξίδι στο Σικάγο.

"Αναζητήσαμε, μέσα στην αγωνία μας για την τύχη των δύο γηροκομείων της καθ'ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, μια φόρμουλα για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε χορηγίες από αδελφούς μας της ομογένειας" τόνισε ο κ. Αμβρόσιος.

"Κι έτσι, δημιουργήθηκε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ORAMA, που διοικείται από 5μελές Δ.Σ. και συνεργάζεται με δικηγόρους, λογιστές και άλλους παράγοντες της ομογένειας.

Μάλιστα, είμαστε η πρώτη Μητρόπολη που εφαρμόζει ανάλογη φόρμουλα" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

Τα χρήματα που ευελπιστεί ο κ. Αμβρόσιος να συγκεντρωθούν, θα εξασφαλίσουν τα αναγκαία φάρμακα, την περίθαλψη και τα βασικά είδη διατροφής για τους 120 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στα δύο γηροκομεία.  

Εμφανίσεις: 294
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!