Την αποζημίωση των ομολογιούχων ζητά και ο Μητροπολίτης Ξάνθης

mhtropolitis

Την αποζημίωση των ομολογιούχων που υπέστησαν ζημιές από το PSI, ζητά ο Μητροπολίτης Ξάνθης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η εκκλησία στηρίζει τον αγώνα των ομολογιούχων, καθώς χθες και ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ έστειλε επιστολή για το ίδιο ζήτημα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Ξάνθης στον Γ. Στουρνάρα:

Εξοχώτατε κυριε Υπουργέ,

Δια της παρούσης διαβιβάζομεν υμίν συνημμένως επιστολήν του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, ήτις επεδόθη ημίν υπό των εν Ξάνθη μελών του.

Οι ομολογιούχοι ως φυσικά πρόσωπα δεν αποτελούν τυχοδιώκτας επενδυτάς, οι οποίοι ανεζήτησαν εις τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου υπερκέρδη.

Αποτελούν υγιές τμήμα της κοινωνίας και της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίοι επένδυσαν τας οικονομίας μιας ζωής, δανείζοντες το ελληνικόν κράτος.

Απωλέσαν αιφνιδίως το μισό των αποταμιεύσεων των, ενώ το υπόλοιπον καλούνται να «ξεχάσουν» δια τα επόμενα 30 έτη.

Κατανοείτε πολύ καλώς κ. Υπουργέ ότι κάτι τέτοιον είναι εντελώς ξένον προς οιανδήποτε έννοιαν δικαιοσύνης, πολύ δε περισσότερον, όταν άλλοι αποταμιευταί έτυχον νομοθετικής ρυθμίσεως.

Ιδιαιτέρως διά τους εν Θράκη ομολογιούχους ως επενδυτάς και δανειστάς του Ελληνικού Δημοσίου, λάβετε σοβαρώς υπόψιν σας τον κίνδυνον, ότι κάθε ημέρα η οποία προστίθεται εις την συντελεσθείσαν αδικίαν, επιτείνει την απώλειαν της εμπιστοσύνης των προς τον Ελληνικόν Δημόσιον και οδηγεί τα τραπεζικάς καταθέσεις και τας επενδύσεις τους εις τραπεζικά και επενδυτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ακόμη και της γείτονος, η οποία διατηρεί εις τας πόλεις της Θράκης τραπεζικά καταστήματα.

Βέβαιοι όντες, ότι η Υμετέρα εξοχότης εις συνεργασίαν μετά του κυρίου Πρωθυπουργού θα επιληφθή της θεραπείας τοιαύτης βαναύσου μεταχειρήσεως των καλή τη πίστη δανειστών του κράτους, ευχόμεθα αύτη πλούσιαν την παρά Κυρίου ενίσχυσιν εις το ευθυνόφορον έργον της.

Μετ’ ευχών και τιμής
Μητροπολίτης Ξάνθης

Εμφανίσεις: 41056
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!