Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

spa1

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ο κατάμεστος από πιστούς Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

Αρχικά τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, ο π. Ηλίας Βουρβουριώτης και οι τρεις διάκονοι της Μητροπόλεως.

Ο διάκονος και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ευστάθιος Πορφύρης στο κήρυγμά του μίλησε για τον βίο του Αγίου Νικολάου, ο οποίος απαρνήθηκε τα πλούτη και στάθηκε στο πλευρό των φτωχών και αδυνάτων, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα τόσο για τους συνανθρώπους του όσο και για τη σημερινή χειμαζόμενη κοινωνία μας.

Με την ολοκλήρωση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος ευχήθηκε στον εφημέριο και όλους τους ενορίτες να έχουν την ευλογία του Αγίου Νικολάου στις ζωές τους και η Ενορία να συνεχίσει το πολυποίκιλο θεάρεστο έργο της.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα η Αγιογράφηση του Ιερού Ναού, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Στον εορτασμό ιδιαίτερο τόνο έδωσε η Εκκλησιαστική Χορωδία του Αγίου Νικολάου υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Μανώλη Μπαρδή.

spa

spa0

spa3

spa4

spa5

z

Εμφανίσεις: 57299
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!