Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα

nik12

Πανδήμως και μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, η μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των ορφανών και των πονεμένων, του ανθρώπου του Θεού και καλού Ποιμένος, Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλύτου.

Στις λατρευτικές συνάξεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προικονήσου κ.Ιωσήφ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ.Ιωσήφ, ο οποίος μίλησε εμπνευσμένα για την ζωή του εορτάζοντος Αγίου και κάλεσε από την Λάρισα τα φιλάγια τέκνα του Θεού, το χριστεπώνυμο δηλαδή πλήρωμα της Εκκλησίας να πορεύονται τον δρόμο της αρετής και της τελειώσεως και με την βοήθεια και τις πολλές πρεσβείες του συμμάχου τους Αγίου Νικολάου να νικούν τον διάβολο και τις σύγχρονες επικίνδυνες αιρέσεις.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση της Πατρίδος μας, για την πνευματική κρίση που βιώνουμε και για το πώς θα μπορέσουμε να εξέλθουμε απ΄ αυτή.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε λαμπρό πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, παρουσία χιλιάδων λαού και των Αρχόντων της πόλεως μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικονήσου κ.Ιωσήφ, ο οποίος με το χάρισμα που τον διακρίνει μίλησε συγκινητικά για τον μεγάλο μύστη της χάριτος, τον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο, τον Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας, ο οποίος σε όλη του την ζωή προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων, χαρίζοντάς τους την ελπίδα και την βεβαιότητα της αιωνίου ζωής, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ανάγκη διατηρήσεως και στις μέρες μας αυτής της ελπίδας στο Θεό, ο οποίος θα μας βγάλει από τις δοκιμασίες και θα μας εξαγάγει εις αναψυχήν!

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμότατα τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και τους παρεκάλεσε να έχουν πολλές προσευχές προς τον Άγιο Νικόλαο για τους ασθενείς, τους πονεμένους, τους πτωχούς, τους ενδεείς, τους κατατρεγμένους, τις χήρες και τα ορφανά, για να γίνεται και στις δύσκολες μέρες μας ο Άγιος Κανόνας Πίστεως και Εικόνα πραότητος για όλους τους Χριστιανούς που διψούν για μετάνοια και σωτηρία.

nik2

nik18

Εμφανίσεις: 54395
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!