Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

monax stavr-18

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστριού Κυνουρίας και προέβη στην κουρά του Μοναχού Σταύρου Δελημανώλη, πτυχιούχου της ιατρικής εκ του Παραλίου Άστρους Κυνουρίας.

Πλήθος Κληρικών, Μοναχών, Μοναζουσών και ευλαβών προσκυνητών οι οποίοι έφτασαν στην Ιερά Μονή συμμετείχαν με κατάνυξη στην Ακολουθία και προσευχήθηκαν στη Παναγία και τον Άγιο Πρόδρομο να στερεώσει τον νέο Μοναχό Σταύρο.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του συμπατριώτη μας κ. Πέτρου Τατούλη Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του νέου Μοναχού της τοπικής Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι ο Πανάγαθος Θεός, ο οποίος ρυθμίζει τα όνειρά μας και τα σχέδιά μας οικονόμησε μετά από λογιών – λογιών δυσκολίες και προβλήματα να έρθει αυτή η ευλογημένη ώρα.

Ο Σεβασμιώτατος ενθυμήθηκε τα παλαιότερα χρόνια όταν υπηρετούσε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, που από τότε γνώριζε προσωπικά τον π. Σταύρο, όταν διακονούσε νεώτερος τον μακαριστό π. Άνθιμο στην Ενορία του Παραλίου Άστρους, βοηθώντας από το αναλόγιο ή όπου αλλού χρειαζόταν.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, τόνισε προς τον νέον Μοναχό τα Ιερά λόγια τα οποία πρέπει να έχει πάντοτε κατά νούν «Εάν μη Κύριος οικοδόμηση οίκον, εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες· εάν μη Κύριος φύλαξη πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων», συστήνοντας να αγωνίζεται και να αγρυπνεί για το καλό, αλλά χωρίς να στηρίζεται στον εαυτό του.

Να προσεύχεται ακατάπαυστα και με επιμονή στον Θεό και να ζητά τη βοήθειά Του. Να γνωρίζει ότι τα έργα μας δεν εξαρτώνται από μας, όσο από το έλεος του Θεού.

Ότι δεν έχουν καμιά αξία, όσο κι αν εμείς τα θεωρούμε σπουδαία, αν δεν τα καταξίωση η ευλογία και η έγκριση του Θεού.

monax stavr-5

monax stavr-6

monax stavr-10

monax stavr-16

monax stavr-22

Εμφανίσεις: 53190
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!