Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κερκύρας

pres

Σε πρεβύτερο χειροτόνησε τον διάκονο π. Νικόλαο Μοναστηριώτη, έγγαμο, πατέρα δύο παιδιών, πτυχιούχο του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας ΒΕΛΑΣ Ιωαννίννω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ο νέος πρεσβύτερος θα αναλάβει πορϊστάμενος και εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως.

Σε προσφώνησή του προς τον νεοχειροτονούμενο ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι τρία είναι τα χρέη του ιερέα σήμερα: το πρώτο η πίστη, η οποία πρέπει να ανθίζει ως ελαία κατάκαρπος και καλλίκαρπος, να γίνεται αφορμή ενίσχυσης των ανθρώπων που δυσκολεύονται να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις ποικίλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και έχουν ανάγκη τον στηριγμό από την Εκκλησία.

Το δεύτερο είναι η αγάπη, τόσο η υλική, όσο και η πνευματική. Ο ιερέας οφείλει να είναι ανάμεσα στους ανθρώπους, να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και να καταδεικνύει το Χριστό και δια της ελεημοσύνης και της φιλαδελφίας και δια της διδαχής και της πνευματικής καθοδηγήσεως.

Το τρίτο είναι η αποφυγή της εκκοσμικεύσεως. Ο κόσμος διψά για αλήθεια και η Εκκλησία οφείλει να είναι ασυμβίβαστη προς το κακό και την αμαρτία.

Να δείχνει τον δρόμο προς το Θεό και να θεραπεύει την φλόγωση των ανθρώπων, όχι όμως απεμπολώντας την οδό της παραδόσεως αλλά καθιστώντας την γνωστή μέσω της ιεραποστολής.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο νεοχειροτονούμενος διακόνησε κοντά του επί τρία χρόνια με αφιέρωση, σεβασμό και αγάπη, τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε να γίνει ηγέτης του ποιμνίου του και να αναδειχθούν τα χαρίσματα και η μόρφωση που έχει προς δόξαν Θεού.

Στην προσλαλιά του ο νεοχειροτονούμενος εξέφρασε τη συγκίνησή του διότι επί τρία χρόνια αξιώθηκε να μαθητεύσει κοντά στον Σεβασμιώτατο, να ωφεληθεί πολλαπλώς και να αντλήσει μέσα από την διακονία του δύναμη και καλλιέργεια που θα τον ωφελήσουν στην ιερατική του πορεία, σε μια εποχή που η Εκκλησία οφείλιε να καταθέτει την μαρτυρία της όντως ζωής και της αγάπης μέσα στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο π. Νικόλαος είναι γιος και εγγονός ιερέως, ενώ και η πρεσβυτέρα του είναι κόρη ιερέως και αυτή.

pres1

pres2

Εμφανίσεις: 58525
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!