Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στην αξιολόγηση της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

aleksΤην Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη και έλαβε μέρος στην επίσημη αξιολόγηση της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ η οποία γίνεται  με εξωτερικούς πανεπιστημιακούς αξιολογητές (3 από τις ΗΠΑ και 1 από τη Γερμανία).

Σε επίσημη αίθουσα της Σχολής, ενημέρωσε τους αξιολογητές για την επιμόρφωση των ιερέων των Μητροπόλεων της Θράκης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη πριν από 2 μήνες και πιστοποιήθηκαν με 5 ευρωπαϊκές μονάδες (ΕCTS) ύστερα από παρακολούθηση μαθημάτων 64 διδακτικών ωρών.

Έδωσε να γίνει κατανοητό ότι οι 42 συνολικά κληρικοί που επιμορφώθηκαν (36 από την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, 3 από την Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής, 2 από την Μητρόπολη Ξάνθης και 1 από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου) δεν θα είχαν την δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη για την επιμόρφωσή τους (λόγω επαγγελματικών, οικογενειακών και οικονομικών δυσκολιών), γι' αυτό και η συμβολή της Θεολογικής του ΑΠΘ με την αποστολή στην Αλεξανδρούπολη 14 καθηγητών ήταν καθοριστική για την επιτυχία της επιμόρφωσης.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε επιπλέον τον θαυμασμό του για την επιμέλεια και την υπευθυνότητα με την οποία οι ιερείς μας παρακολούθησαν επί 3 εβδομάδες τα εξάωρα καθημερινά μαθήματα, γεγονός που οφείλεται, κατά την διαπίστωσή τους, στην επιστημονική επάρκεια των καθηγητών της Θεολογικής, στην ακρίβεια της διατυπώσεως των θεμάτων που έθεταν και στην μεταδοτική γλαφυρότητα τους.

aleks1

Εμφανίσεις: 52380
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!