Η εορτή της Παναγίας της Ορφανοτρόφου στην Ι.Μ. Λαρίσης

larsyn

Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι εθελόντριες κυρίες που διακονούν στο φιλανθρωπικό έργο της Λαρισαϊκής Εκκλησίας θυμήθηκαν τους ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και τους πνευματικούς τους πατέρες κατά την τέλεση της θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

Παράλληλα εορτάσθηκε και η μνήμη της Παναγίας της Ορφανοτρόφου, παλαιάς αμφίπλευρης ιεράς εικόνος που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μετά το πέρας της εορτής εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την μεγάλη προσφορά, την εθελοντική εργασία και την νυχθημερόν διακονία των εθελοντριών γυναικών από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως προς τις οποίες ευχήθηκε μέσα από την καρδιά του καλή δύναμη, ψυχική και σωματική, ώστε ανεμπόδιστα να διακονούν τις πολλαπλές ανάγκες των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Εν συνεχεία τέλεσε το ιερό μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως, που στήριξαν σε δύσκολες μέρες την τοπική Εκκλησία και τα ιδρύματά της.

Ακολούθησε λιτή δεξίωση στο Φρούριο της Λάρισας όπου οι κυρίες έψαλλαν και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικους ύμνους και άσματα, ενώ άκουσαν τους επίκαιρους λόγους τόσο του Σεβασμιωτάτου όσο και της εριτίμου κ. Δήμητρας Τσιτσιβά, Διευθύντριας του Κρικείου Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.

Εμφανίσεις: 46261
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!