Χειροτονία εκπαιδευτικού στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας

DSC 00731111

Στις 12 Δεκεμβρίου ε.ε. στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αλέξιος τέλεσε τη χειροτονία του Ιεροδιακόνου  π. Νεκταρίου Μαλατέστα εις πρεσβύτερον, προς τον οποίο απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Ο νέος κληρικός είναι κατά σάρκα αδελφός του πρωτοδιακόνου της μητροπόλεως μας π. Παντελεήμονος και αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Περάματος.

Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών και από δεκαετίας προσφέρει ευδοκίμως τις υπηρεσίες του στη Μέση εκπαίδευση, όπου απολαμβάνει ιδιαιτέρου σεβασμού των συναδέλφων του εκπαιδευτικών  και των μαθητών του.

Προς τον χειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος απεύθυνε πατρικούς λόγους και νουθεσίες τονίζοντας τη σημασία και την ευθύνη του Ιερατικού αξιώματος στο σύγχρονο κόσμο.

Κατά την αντιφώνησή του ο π. Νεκτάριος ανέφερε μεταξύ άλλων: «… Σεβασμιώτατε, με διδάξατε έμπρακτα τι θα πει αγάπη στο σημερινό πονεμένο άνθρωπο, τον νέο, τον άνεργο, τον ασθενή, τον φυλακισμένο, τον ηλικιωμένο και κάθε εμπερίστατο αδελφό, που αποτελεί τη ζωντανή εικόνα του Χριστού.

Θαύμασα το πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο της Μητροπόλεώς σας και θα ήθελα και εγώ να συμβάλλω κατά το δυνατό στη συνέχισή του.

Δεν υπάρχει ανταπόδοση γι’ αυτή τη μεγάλη ευεργεσία σας προς το πρόσωπό μου, παρά μόνο η υπόσχεση ότι θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και να μη σας απογοητεύσω…».

DSC 007333

DSC 0073222

 

Εμφανίσεις: 86799
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!