Η Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Καλαμάτα

GTS 1851

Σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου ε.έ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και Ποιμενάρχης ημών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την αρχαιοπρεπή Θείαν Λειτουργίαν του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου εις τον Μητροπολιτικόν μας Ναόν της Υπαπαντής του Χριστού, εν όψει της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων.

Η συγκεκριμένη Θ. Λειτουργία, παρ΄ότι συνετέθη εις τα Ιεροσόλυμα,εγράφη εξ αρχής εις την Ελληνικήν γλώσσαν και έλαβε το όνομα του Αγίου Ιακώβου, ο οποίος υπήρξε υιός του Αγίου Ιωσήφ του μνήστορος, ετεροθαλής αδελφός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και κατά την παράδοσιν πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων.

Η διάταξις των λειτουργικών κειμένων της είναι διαφορετική εκ των άλλων δύο γνωστών Θείων Λειτουργιών του Μεγ. Βασιλείου και του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, των οποίων επροηγήθη και βάσει της οποίας και εκείναι εγράφησαν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον μεστό θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, στην σημασία της εορτής των Χριστουγέννων για τον σημερινό άνθρωπο, αλλά και στην προσωπικότητα του Αγίου Ιακώβου.

Φωτο: Γιώργος Τσερεφός

GTS 1840

GTS 1844

GTS 1853

Εμφανίσεις: 61305
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!